Kezdőlap A lelkiatya válaszol A férjem alkoholista

A férjem alkoholista

Tisztelt Lelkiatya! 42 éves nő vagyok, férjezett, 2 gyerek anyja. Férjemmel 22 éve vagyunk együtt, 13 éve házasok. Gyerekeink 12, 10 évesek. A kapcsolatunk a férjemmel az utóbbi időben egyre rosszabb, mert férjem egyre inkább az alkohol rabjává válik, ami miatt sokszor agresszíven viselkedik. Házasság párti vagyok, és amit Isten összeköt, ember nem válassza el; de most nagyon meginogtam. Minden nap imádkozom a Jó Istenhez, hogy fogadja be az én férjem a Megváltót a szívébe.

Kedves Levélíró! Nagyon sajnálom, hogy idáig jutott a házasságuk. Azt javaslom, hogy egy-két dolgot még meg kellene próbálnia. Próbálja rávenni a férjét, hogy menjen el egy lelkigyakorlatra. Vannak szenvedélybetegek számára tartott lelkigyakorlatok is Máriabesnyőn. Van olyan ismerősöm, aki egy ilyen lelkigyakorlat után végérvényesen abbahagyta az ivást.

Javaslom azt is, hogy próbáljanak ketten együtt elmenni egy családterapeutához, vagy egy atyához. Néha egy külső ember jelenlét sokat tud segíteni a befagyott párbeszéd megindításában.

Javaslom, hogy kezdjen el (esetleg a gyerekekkel együtt) sokat imádkozni a férjéért, vállaljon érte áldozatot is (pl. böjtöt). Próbáljon egy-két olyan dolgot megtenni neki, ami tudja, hogy örömet okoz neki.

Vannak olyan házasságok, amelyek nagyon mélyről is fel tudnak támadni. Kérje Szent Rita közbenjárását, hősiességét.

Imádkozni fogok magáért, és az egész családért.