Kezdőlap A lelkiatya válaszol A férjem elutasítja a testi kapcsolatot

A férjem elutasítja a testi kapcsolatot

Kedves Lelkiatya! Házasságban élek, de és a férjem nem kezdeményezi velem a házaséletet, testi kapcsolatot. A férjem rendszeresen kényezteti magát önkielégítéssel. Korábban rendszeres volt köztünk a testi intimitás. Egyikünknek sem volt panasza, gondja ezzel. Szerelmi házasságot kötöttünk. A műtétem után később, amikor kezdeményeztem, különböző okokkal elküldött. Ő azonban soha nem kezdeményezett. Máskülönben dolgos, családszerető ember. Sajnos három éve megzavarta az életünket egy tisztességtelen fiatal nő, akivel összeismerkedett. Vele titokban beszélgetett körülbelül fél évig naponta többször, amiről én nem tudtam semmit egészen addig, amíg be nem állított hozzánk megismerni személyesen a férjemet. Ekkor én teljesen kiborultam. Mátraverebélyen voltunk a Szentkútnál, és itt kértem Szűz Mária segítségét, aki megmentette a házasságunkat. Nem tudok belenyugodni, elfogadni, hogy elutasít engem. Mit tehetnék?

Kedves Levélíró! Örülök, hogy szereti a férjét, és sok jót is leírt róla. Örülök, hogy Istenben él, az imádságból merít erőt. Az Istennel való mély kapcsolata és a férje iránti szeretete olyan kincsek, amelyeket mindenképp őrizzen meg, akkor is, ha egyes nehézségeket nem tudnak megoldani.

Nagyon nehéz így ismeretlenül bármit is hozzászólni a problémáikhoz. Természetesen a férje részéről nagyon helytelen és romboló az erkölcstelen filmek nézése, a maszturbálás, a házasságából való kikacsintás más nők felé. Az ilyen cselekedetek pusztítják az ő lelkét és a házasságukat is, ezektől szabadulnia kellene.

Próbáljon vele őszintén beszélgetni. Az ilyen beszélgetésekben elsősorban kérdezze őt. Van-e panasza önnel szemben, van-e amiben szeretné, ha ön változtatna? Szégyelli-e, hogy az öregedéssel a testi funkciói is gyengülnek? El tudja-e képzelni mégis, hogy a szerelmüket testi formában is kifejezzék egymás iránt? Milyen módon és mikor lenne ez lehetséges? Próbáljon sok ilyesfajta kérdést feltenni neki!

Egyszer a szerelem testi formája véget ér az életkor miatt. Gondolkodjon rajta, hogy mikor jön el ez az idő az önök számára.

Próbálja a házasságuk többi dimenzióját erősíteni. Közös élmények, 2-3 nap közös utazás, kirándulás, kulturális program, beszélgetés, séta, kávézás, segítés stb.

Imádkozzon a férjéért, kérje számára a szabadulás kegyelmét!