Kezdőlap Hírek A finn külügyminiszter lemondását követelik, mert kiállt az abortusz ellen

A finn külügyminiszter lemondását követelik, mert kiállt az abortusz ellen

A finn külügyminiszter lemondását követelik, mert kiállt az abortusz ellen
Kemény kritikával illették Finnország külügyminiszterét, miután hivatalos kanadai látogatása alatt egy abortuszellenes virrasztáson vett részt. Saját elmondása szerint a szabad vallásgyakorlás jogával élt, de figyelembe veszi az igazságügyi kancellártól kapott megrovást – számol be a az s4c.news.

A finn külügyminiszter lemondását követeli az ellenzék, mert Timo Soini hivatalos kanadai látogatásán egy abortuszellenes virrasztáson vett részt.

A politikus ellen bizalmatlansági indítványt is kezdeményeztek és saját kormányán belülről is kritikával illették, amiért részt vett a virrasztáson.

Tuomas Pöysti igazságügyi kancellár, aki a kormány működésének törvényességét felügyeli, azt mondta, problémás, ha egy miniszter, aki a kormány hivatalos külpolitikáját testesíti meg, hivatalos látogatásán az abortusz ellen foglal állást. Szerinte a katolikus Soininek óvatosabban kellene eljárnia, hogy ne adjon félreértésre okot, de úgy látja, törvényt nem sértett a külügyminiszter, nem indít ellene eljárást. (…)

Fotó: Wikipédia

Székely János imája a gyermekre várókért