Kezdőlap Hírek Ferenc pápa imája a genovai tragédia áldozataiért

Ferenc pápa imája a genovai tragédia áldozataiért

Ferenc pápa imája a genovai tragédia áldozataiért
Az Úrangyala imádságát követően Ferenc pápa köszöntötte a téren megjelenteket és imát mondott a genovai tragédia áldozataiért.

– Kedves fivéreim és nővéreim, a Szomorúak Vigasztalójára szeretném bízni mindazok félelmét és gyötrelmeit, akik a világ számos pontján testben és lélekben szenvednek. A mennyei Anya közbenjárásával nyerjen el mindnyájuk számára megerősítést, bátorítást és lelki derűt.
Különösképpen is azokra gondolok – folytatta a pápa – akiket a tegnap Genovában történt tragédia tesz próbára, mely számos áldozatot követelt és nagy megütközést keltett az egész lakosság körében. Miközben Isten irgalmasságába ajánlom az elhunytak lelkeit, lelki közelségemet fejezem ki családtagjaik, a sebesültek és mindazok iránt, aki e drámai esemény miatt szenvednek. Arra kérlek benneteket, hogy egyesüljetek velem az imádságban az áldozatokért és a szeretteikért. Imádkozzuk most együtt egy Üdvözlégy Mária imát: Ave Maria…
Köszöntelek benneteket rómaiak és a világ minden országából érkezett zarándokok. Köszönöm, hogy jelen vagytok itt és áldott ünnepet kívánok nektek Nagyboldogasszony napján. Kérlek titeket, ne feledkezzek meg imádkozni értem! Jó ebédet, viszontlátásra!

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Szent Ágoston: Ne sírj azért, mert szeretsz