Kezdőlap Hírek A Keresztény Élet hetilap 30 hetes rejtvénypályázata

A Keresztény Élet hetilap 30 hetes rejtvénypályázata

Manhertz Erzsébet testvér élete mindenki számára követendő példa, aki a szeretet és a hit útján törekszik járni. Ezzel a céllal indít 30 héten át tartó közös rejtvénypályázatot a Manhertz Erzsébet Szociális Alapítvány és a Keresztény Élet Szerkesztősége.

Június 30-tól kezdve, a Keresztény Élet hetilap valamennyi számában folytatásokban közöljük a testvér élettörténetét. Az írásokból három kisebb részt kihagyunk, ezek lesznek azoknak a skandináv rejtvényeknek a megfejtései, amelyek az oldal alsó felében találhatók. (A szokásos, 13. oldalon található rejtvény 2020. február 2-ig nem jelenik meg.)
Ezt a 3 megfejtést kérjük minden héten a Keresztény Élet címére (1075 Budapest, Károly krt. 1.) beküldeni. A helyes megfejtők között hetente a Harmat Kiadó könyveit sorsoljuk ki.
Aki a fődíjakra is eséllyel szeretne pályázni, annak érdemes 30 héten át valamennyi rejtvénymegfejtést beküldenie. A heti sorsoláson túl ugyanis a 30 forduló alatt beküldött megfejtéseket összegezzük, s a végén (2020 februárjában) a legtöbb pontot elérő (max. 30 x 3 = 90 pont lehet) versenyzők jutalomutazásban részesülnek.

1. díj: Római út 2 fő részére (4 napos);
2. díj: Mariazelli zarándokút 2 fő részére (1 vagy 2 napos);
3. díj: Magyarországi zarándokút 2 fő részére (1 napos).
(Pontegyenlőség esetén sorsolással döntjük el a helyezéseket!)

A Keresztény Élet internetes felületén, a Keresztény Élet Portálon rejtvényfejtőink – és a Manhertz Erzsébet élete iránt érdeklődők – komoly segítséget kapnak. A pályázat 30 hete alatt ugyanis („Manhertz Erzsébet rejtvénypályázat” menüpont alatt) folyamatosan megtalálják A hit ereje c. könyvet, és az Erzsébet nővér életét bemutató két videofilmet. Emellett – a hetilapunkat is megelőzve – minden héten közöljük az előző heti rejtvény helyes megfejtéseit és a 3 szerencsés nyertes nevét, akik könyvjutalomban részesülnek. A végén pedig azokat, akik nagyszabású rejtvénypályázatunk fődíjainak nyertesei.

Rejtvények megfejtései:

2019. 11. 24.
– 1. újabb jótékonysági.
2. tiszta a lelkiismeretem.
3. jó magaviseletre.
A Harmat Kiadó (www.harmat.hu) jutalomkönyvét nyerte:
– Dumanov Istvánné – Budapest,
– Orehóczki Ferenc – Felsőtelekes,
– Ráczi Miklósné – Törökszentmiklós.

Manhertz Erzsébet élete (könyv és videók):

A teljes könyv itt érhető el.