Kezdőlap Hírek A pápa felkeresett otthonában egy idős, beteg asszonyt

A pápa felkeresett otthonában egy idős, beteg asszonyt

Forrás: Vatikáni Rádió
Szombaton délután Ferenc pápa felkerekedett és meglátogatott Rómában egy idős, beteg asszonyt, régi ismerősét, aki már nem tud mozogni. A városnegyed lakói nagy örömmel és meglepetéssel fogadták a pápa váratlan érkezését – írja a Vatikáni Rádió.

Nem az Irgalmasság évében megszokott irgalmasság pénteki látogatásról van szó. Ez alkalommal a pápa szombat délután érkezett meg meglepetésszerűen kék Ford Focus autóján Róma Salario városnegyedébe. Az utca teljesen elhagyatott volt a nyári hőségben. A Szentatya azonban meg akarta látogatni betegeskedő ismerősét, aki már nem tudja elhagyni otthonát, de szeretett volna találkozni vele. Már többször hívta, hogy keresse fel. Az utcán néhányan felismerték a kék autót és a nagy meleg ellenére megvárták, amíg a pápa kilép az idős hölgy háza kapuján. A Szentatyát néhány csendőr és civilbe öltözött rendőr kísérte, akik az épület bejárata előtt maradtak.

A látogatás közel egy órát tartott az idős, beteg asszonynál. Amikor Ferenc pápa kilépett az utcára, az ott lakók egy kis csoportja várta, akik nagy szeretettel üdvözölték. A Szentatya mindenkivel kezet fogott, egy öleléssel és mosollyal köszöntve őket. Eljátszott egy kisgyerekkel, egy fiatalasszony pedig meghatottságától könnyekre fakadt. Egy férfi egy kis keresztet ajándékozott a pápának. Egy beteg ember, aki az idős hölgy otthonának épületében lakik, a pápa jelenlétéről értesülve odasietett, hogy vigaszt és imákat kérjen a Szentatyától. A pápa autójába szállva elbúcsúzott a kis csoporttól és megáldotta őket.

Hatalmas örömet jelentett a váratlan pápai látogatás a római városnegyedben, amelyet Ferenc pápa jól ismer. Pár száz méterre az idős asszony házától, a Buenos Aires téren található ugyanis az argentinok nemzeti temploma, amelyet a Fájdalmas Szűzanyáról neveztek el. Bíborosként Jorge Bergoglio buszra szállva gyakran felkereste honfitársait.

Forrás: Vatikáni Rádió