Kezdőlap Hírek A pápa imája a merényletben elhunyt kopt zarándokokért

A pápa imája a merényletben elhunyt kopt zarándokokért

A pápa imája a merényletben elhunyt kopt zarándokokért
Ferenc pápa az Úrangyala ima és az áldás után fájdalmának adott hangot az Egyiptomban elkövetett terrortámadás miatt, amelyet kopt ortodox hívek ellen intéztek, és amelyben tizenegy hívő, közöttük három gyermek veszítette életét.

Az Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa fájdalmának adott hangot a terrorista merénylet miatt, amelyet pénteken követtek el Egyiptomban kopt ortodox zarándokok ellen. A pápa imádkozik az áldozatokért, akiket pusztán azért öltek meg, mert keresztények. Azért fohászkodott Szűz Máriához, hogy nyújtson vigaszt a családoknak és az egész közösségnek. A Szentatya arra kérte a Szent Péter téren összegyűlt híveket, hogy közösen mondjanak el egy Üdvözlégy Máriát a merényletben elhunyt ortodox testvéreinkért.

Ferenc pápa emlékeztetett rá, hogy szombaton, a Lateráni Szent János székesegyházban a boldogok közé iktatták Clelia Merloni nővért, a Jézus Szent Szíve Apostolnővérei Kongregáció alapítónőjét. A nővér maradéktalanul Isten akaratára hagyatkozott, buzgó volt a szeretetben, türelmes a nehézségek idején, hősies a megbocsátásban. Adjunk hálát Istennek Boldog Clelia Merloni nővér ragyogó evangéliumi tanúságtételéért és kövessük a jóságról és az irgalmasságról adott példáját – mondta a pápa, majd arra kérte a híveket, hogy tapssal köszöntsék az új boldogot.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió