Kezdőlap Hírek A pápa videóüzenete a 2019-es ifjúsági világtalálkozóra

A pápa videóüzenete a 2019-es ifjúsági világtalálkozóra

2019. január 22. és 27. között rendezik meg Panamában a 34. ifjúsági világtalálkozót, amelyen részt vesz Ferenc pápa is. A Szentatya videóüzenetben fordult a találkozóra készülő fiatalokhoz, melyben arra szólít, hogy kövessék Mária példáját, nyissák meg szívüket Isten előtt, hogy meghallják, milyen küldetést szán nekik.

„Íme, az Úr szolgálója vagyok, legyen nekem a te igéd szerint” (Lk 1,38) ez a mottója a 34. ifjúsági világtalálkozónak, amelyre most először videó formájában küldte el üzenetét Ferenc pápa. A döntést az indokolja, hogy a fiatalok előszeretettel kommunikálnak vizuális nyelven, amint erre a nemrég lezárult püspöki szinódus is rámutatott. A pápai üzenet lezárja a három máriás üzenetből álló ciklust, amelyek 2016-tól három éven át kísérték a fiatalokat a soron következő, panamai világtalálkozóig.

A Szentatya a világ összes fiataljához szól – hívőkhöz és nem hívőkhöz egyaránt. Arra bátorítja őket, hogy fedezzék föl az ifjúkor értékeit. Elismeri szolgálatkészségüket, és azt kéri, hogy ezt a magatartás ültessék gyakorlatba a keresztény tanítás szerint. A felebarát szolgálatába állni nem csupán azt jelenti, hogy cselekvésre készen állunk, hanem párbeszédbe kell lépni Istennel, meghallgatni őt, ahogy Mária tette.

A Szűzanya meghallgatta, amit az angyal mondott neki, majd válaszolt. Ebből az Istennel való kapcsolatból a szív csöndjében fölfedezzük identitásunkat és azt a hivatást, amelyre az Úr hív minket. Ez kifejeződhet különböző formákban: a házasságban, az Istennek szentelt életben, a papságban… mind-mind módok arra, hogy kövessük Jézust. A lényeg az, hogy fölfedezzük, mit vár tőlünk az Úr, és legyen bátorságunk igent mondani rá – buzdítja a panamai világtalálkozóra készülő fiatalokat a pápa.