Kezdőlap Hírek „A szívünk fiatal, tele van lelkesedéssel!” – fiatal papok találkozója

„A szívünk fiatal, tele van lelkesedéssel!” – fiatal papok találkozója

„A szívünk fiatal, tele van lelkesedéssel!” – fiatal papok találkozója
Hétfő délelőtt, a donneri Szent Kereszt Plébánián találkoztak a Kaposvári Egyházmegye fiatalabb korosztályához tartozó papjai. Az atyák közös szentmisén vettek részt, melyet Varga László megyéspüspök celebrált.

„A szívünk fiatal, tele van lelkesedéssel!” – köszöntötte a főpásztor az egybegyűlteket, majd prédikációjában az evangélium hirdetéséről, illetve az Isten dicsőítésében rejlő erőről beszélt.

„Hogyan lehet bennünk több erő, több bátorság? A dicsőítésben és az imádásban hatalmas erő rejlik. Amikor azért dicsőítem, imádom, mert Ő az Isten. Nem a kéréseimet sorolom, hanem ott állok előtte, és imádom. Mikor teljes szívemből dicsőítek, akkor kész vagyok megtenni azt, ami ebből következik. Készek vagyunk-e jelentéktelenné tenni magunkat? Amíg nagyon fontosak vagyunk magunk számára, arra, hogy mit értünk el, miket tettünk, addig takarjuk Istent a saját nagyságunkkal. Nem látják az emberek, csak minket látnak, akik megpróbáljuk közvetíteni Őt. Neki növekednie kell az életünkben, nekünk pedig egyre kisebbé válni. Ha erre törekszünk, akkor a Szentlélek ereje és hatalma akadály nélkül tud betölteni bennünket.”

A szentmise után a papság közös ebéden vett részt, majd kötetlen beszélgetéssel zárult a találkozás.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Varga László püspök úr néhány nappal kinevezése után látogatott stúdiónkba.