Kezdőlap A lelkiatya válaszol Adventista lett a feleségem

Adventista lett a feleségem

Tisztelt Lelkiatya! A feleségem hét éve adventista lett (a nővére hatására). Szombaton egész nap egy közeli faluban lévő gyülekezetben van. Negyedik gyermekünk keresztelőjére be sem ment a templomba, édesapám nyolcvanadik születésnapján sem vett részt, mert szombaton volt és a gyülekezetbe ment. Három felnőtt gyermekem és az egész család hiába próbálja meggyőzni, nem lehet. Nehezen viselem ezt el, sokszor vitatkozunk. Mit csináljak?

Kedves Levélíró! Az önmagában örömteli, hogy a felesége komolyan veszi a hitét, imádkozik, hívő közösségbe jár, bibliai tanításokat hallgat. Próbálja mindig őfelé is kifejezni, hogy a mostani adventista hitének legnagyobb részét ön is értékesnek, jónak tartja.
Jó lenne, ha a felesége egy-két dologban szeretetteljesebb lenne (pl. keresztelőn, születésnapon való részvétel). Próbálja erre mindig megkérni. Hivatkozzon Jézusra, aki még a bűnösökkel is egy asztalhoz ült.
Próbáljanak néha beszélgetni a hitről. Adja oda neki ’A hit kapuja’ c. könyvet, és kérje, hogy olvassa el (főként a Krisztus egyetlen egyházáról szóló részt).