Kezdőlap A lelkiatya válaszol Aggódom a liberális ideológiák térnyerése miatt

Aggódom a liberális ideológiák térnyerése miatt

Kedves Lelkiatya! Egyre nagyobb az aggodalmam a liberális ideológiák térnyerése miatt. Olyan dolgok történnek nap mint nap, amelyet nagyon nehezen dolgozok fel. Kezd kialakulni a világban egyfajta történelemhamisítás és történelem-megváltoztatás (gondolok itt a black lives matter mozgalomra, vagy a LMBTQI és a gender-, illetve újjáéledt marxista ideológiákra, de még sorolhatnám…). Mit lehet tenni? Nem tagadom, harag is van bennem a felelőtlen döntéshozók miatt és a liberális testvéreim iránt, ez bánt is, hiszen nem helyes. De kérdezem: jól van ez így? A magyar kormány kiállása a családok mellett a sok-sok támogatással, illetve az abortusz elítélése erőteljesen keresztényi – ennek ellenére mintha csak erősödne a liberális hullám. Nem politikai állásfoglalásért írtam Önnek, de nagyon féltem a szeretteimet és a magyarságot is, tulajdonképpen mindenkit. Párommal gyerekeket szeretnénk a közeljövőben, viszont nagyon aggódom a mostani értékrend-válság miatt…

Kedves Levélíró! Örülök, hogy a párjával együtt szeretnének hamarosan többgyermekes családdá válni! Teljesen osztom az aggodalmait a nyugati kultúra válságát illetően.

Nemrég hallottam egy Ausztriában élő magyar családtól, hogy találkoztak egy osztrák családdal, ahol az egyik kislány 2 évesen (!) megfogalmazta, hogy a fiús dolgok tetszenek neki jobban. A szülők azonnal elkezdték őt fiús ruhákba öltöztetni, fiúként kezelni, és hamarosan elkezdik majd a hormonkezelését is. Mire a gyermek 18 éves lesz, és esetleg érettebben tudna gondolkodni az életéről, a testét már részben fiúsítani fogják az ő 2 éves korában tett kijelentése következtében. Mindezt az osztrák szülők mosolyogva, és a legnagyobb lelki nyugalommal mesélték el.

Sok helyen Nyugat-Európában úgy lesznek elsőáldozók a gyermekek, hogy előtte nem gyónnak. Sok helyen a katolikus iskola Veni Sancte-ja nem Szentmise, hanem egy kis mese előadása a templomban néhány apró jótanáccsal és énekkel.

Törekedjenek arra, hogy olyan élő szigeteket hozzanak létre (család-közösségeket, plébániai közösséget, egyházi iskolát), ahol élni tudják és átmentik a hiteles emberi és keresztény értékeket! Őrizzék a családi imádságot! A gyermekek számára kitörölhetetlen, nagyon mély élményt és emléket fognak ez által átadni.