Kezdőlap Hírek Aki kajakból hirdeti az igét

Aki kajakból hirdeti az igét

Aki kajakból hirdeti az igét
A kép forrása: David Bergeron Facebook oldala
David atya kajakból hirdeti az igét: A drámai esőzés miatt nem jutottak el múlt vasárnap a templomba a hívek Houstonban. Mit tehet ilyenkor egy pap? Oda megy, ahol az emberek vannak – írja a SZEMlélek.

David Bergeron autójában vészelte át a szombat estét a heves esőzések miatt kialakult áradásnak köszönhetően. Nem így tervezte, haza akart érni estére, de nem járt sikerrel. Másnap hiába is misézett volna a megszokott helyszínen, hiszen a híveknek épp más elfoglaltságuk akadt – mentették, ami menthető, például a saját életüket. Így jött az ötlet, hogy akkor majd kajakból hirdeti az igét.

Dávid atya önmagában is kuriózumnak tekinthető, hiszen francia-kanadaiként angol nyelvű országban egy 80 százalékban latin-amerikaiak által lakott, főleg spanyolul beszélő társadalmi közegben szolgál. De sportolni is szeret, s hogy, hogy nem, az alkalmi szálláshelyéül szolgáló pickup hátsó traktusán egy kajakot szállított. Ebbe ült át a négykerekűből, hogy minél közelebb kerüljön a bajbajutottakhoz, így nyújtott megerősítést, vigaszt sokakhoz odakiabálva: „Isten továbbra is itt van velünk”.