Kezdőlap Hírek Árpád-kori szentek és boldogok – felhívás vetélkedőre

Árpád-kori szentek és boldogok – felhívás vetélkedőre

FELHÍVÁS

A Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, a Lakiteleki Eötvös Iskola és a Keresztény Élet Szerkesztősége

ÁRPÁD-KORI SZENTEK ÉS BOLDOGOK

címmel

csapatversenyt hirdet anyaországi és határainkon túl élő (erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki) általános iskolás (10–15 éves) és középiskolás korú (14–19 éves) fiatalok részére. A vetélkedő témája: az Árpádok kora, különös tekintettel a család és a X–XIII. századi magyar történelem szentté és boldoggá avatott alakjaira. Fővédnökeink: Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, és Czoborczy Bence, a Keresztény Élet főszerkesztője.

A háromfős csapatok a vetélkedő feladatait 2020. január 12. és február 8. között kéthetente olvashatják a Keresztény Élet hasábjain. Az egyes fordulók postára adási határideje a megjelenés dátumát követő 9. nap.

A három írásbeli forduló alapján a legjobb eredményt elérő csapatokat hívjuk meg a 2020. március 12–14-én megrendezésre kerülő középdöntőre és döntőre, a Lakiteleki Népfőiskolára.

A győztesek jutalmul részt vehetnek azon a Lezsák Sándor parlamenti alelnök úr által vezetett zarándoklaton, amely 2020 nyarán jeles elődeink nyomdokait követi.

Jelentkezni az első forduló megoldásának beküldésével lehet. Nevezési díj nincs. Szeretettel várjuk egyházi és világi iskolák, egyházközségek, hittancsoportok, baráti társaságok csapatait! Egy-egy intézményből, közösségből tetszőleges számú csapat indulhat a versenyen. A fordulók feladatlapjai letölthetők a http://www.keresztenyelet.hu/hetilap/ , a www.eotvosiskola.hu és a

https://nepfolakitelek.hu/ oldalakról is.

A felkészüléshez a következő köteteket ajánljuk:

Árpád-kori legendák és intelmek. Ozirisz Kiadó, Bp. 2004

Magyar Zoltán: Az Árpád-kori szentek legendái. Kairosz Kiadó, Bp. 2010

Puskely Mária: „Virágos kert vala híres Pannónia…” Példaképek a magyar múltból, X–XVII. század. Ameko Kiadó, Bp. 1994

Kérjük, hogy a csapatok válasszanak nevet maguknak, s a megfejtésekkel együtt küldjék el ezt is a Lakiteleki Eötvös Iskola címére: 6065 Lakitelek Kiss János u. 1. Tüntessék fel az iskola (egyházközség) nevét, a csapattagok és a felnőtt segítő nevét is a válaszlapon, valamint csapatuk vagy felkészítőjük telefonos és internetes elérhetőségét!

További felvilágosítás kérhető a 70/931–7808-as számon Olajos Istvántól.

A folyamatosan felkerülő kérdéssorokat ezen a linken érik el az érdeklődők.