Kezdőlap A lelkiatya válaszol Átok van rajtam?

Átok van rajtam?

Tisztelt Lelkiatya! Szeretném megkérdezni az atyát, hogy mit gondol az átokról. Úgy érzem, hogy valaki megátkozott engem, mert már nagyon régóta nem sikerül semmi sem az életemben. Ilyen például: szerelem-társ hiánya, munkanélküliség, egészség romlása. Ha átok van rajtam, akkor ezt hogyan tudom magamról „lesöpörni”, mit tudok tenni ellene? A pandémia megkezdéséig minden héten részt vettem szentmisén, ez adott erőt nekem, de most az egészségem meggyengült.

Kedves Levélíró! Isten erősebb a Gonosznál, így az átok nem tud ártani az Istenben élő embernek. Jézust és a szenteket is gyakran átkozták, de nem ártott nekik.

Járuljon újra a szentségekhez (bűnbánat szentsége, eukharisztia), áldassa meg a lakását, imádkozzon, olvassa a Bibliát, segítsen egy-két szegény, rászoruló emberen! Ezek mind segítenek abban, hogy Isten kegyelmében megerősödjünk.

Az élettel elkerülhetetlenül vele járó kereszteket pedig igyekezzen hittel, emelt fővel, szeretettel hordozni. Nem panaszkodva, hanem magához ölelve a keresztet. Így a terhei alakulni fognak, igazi keresztekké változnak, amelyek emelnek minket.

Sok erőt, kegyelmet kívánok a nehézségek között is! Mindig gondoljon arra, hogy sosincs egyedül. Isten ott van, felkínálja a békéjét, fogja a kezünket!