Kezdőlap Hírek Az indiai egyház tiltakozik a nők elleni erőszak miatt

Az indiai egyház tiltakozik a nők elleni erőszak miatt

Az indiai egyház tiltakozik a nők elleni erőszak miatt
A mumbai érsekség május elsejére tüntetést szervezett hat esperesi kerületben a nők és a gyermekek védelmében, akik igazságtalanság, visszaélés és erőszak áldozatai.

„Azért, mert testvérek vagyunk, azért, mert változtathatunk a helyzeten jelenlétünkkel, imáinkkal és cselekedeteinkkel” – ezzel a szlogennel indított kezdeményezést a mumbai érsekség a nők és gyermekek elleni erőszak leküzdésére. Imádság, találkozók a téma iránti érzékenyítésre videó-anyag segítségével, valamint egy memorandum aláírása, amit átadnak a kormánynak. Ezek voltak a kezdeményezés főbb pontjai, amelyet a mumbai érsekség hat esperesi kerületében valósított meg.

Indiában az utóbbi időben kényes helyzet alakult ki, ugyanis a legutóbbi hetekben hallatlan erőszakos esetek kerültek napvilágra. John Rodriguez bombayi segédpüspök emlékeztet egy nyolcéves kislányra Rassana faluban, Jammu államban, egy 17 éves lányra Unnaóban, Uttar Pradesh államban és egy 11 éves lányra Suratban, Gujarat államban, akiket megerőszakoltak és megöltek. A főegyházmegye ezért emelte föl szavát, bevonva más vallások híveit is. „Azt szeretnénk – mondta el a Vatican News-nak -, hogy a nőket egyenlő méltósággal kezeljék, hogy Indiában mindenki egymás testvérének érezze magát, és hogy a kislányok élvezhessék gyerekkorukat

„Elítélendő a nők és a gyermekek elleni erőszak, aminek tanúi vagyunk szerte Indiában. Már a gyermekek sincsenek biztonságban” – tette hozzá a főpásztor. Ilyen szörnyűségek láttán az egyháznak az áldozatok mellé kell állnia: azok mellé a gyermekek, nők mellé, akiket kihasználnak, és akik borzalmas erőszakot szenvednek el. „A hitben és az imádságban hisszük, hogy előmozdíthatjuk egy igazságos és békés ország építését” – mondta még a bombayi segédpüspök.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

MEGOSZTÁS
Előző cikkTűzoltók imája
Következő cikkMentes Mihály: Szeretet