Kezdőlap Hírek Az ír papok ötöde halt meg három év alatt

Az ír papok ötöde halt meg három év alatt

Mindnyájan tudjuk, hogy papságunk elöregedő, de ha a számokat nézzük, meglepődünk, hogy milyen nagy számban” – jelentette ki az ír katolikus papok egyesületének (ACP) illetékese, John Collins.

Írországban három év alatt a papok húsz százaléka meghalt – írja az Irish Examiner lapra hivatkozva a Kathpress, hivatalos adatok alapján. 2018 végétől 1800 aktív lelkipásztor és 720 nyugállományú pap halt meg.

Mindnyájan tudjuk, hogy papságunk elöregedőben van, mert kevés az utánpótlás, de akkor döbbenünk meg igazán, ha a számokat látjuk. A számok megrázó módon mutatják a probléma nagyságát, amellyel az Egyháznak szembe kell néznie. Össze kell vonni plébániákat, és csökkenteni kell a szentmisék számát.

Újévkor az egy éve hivatalban lévő Dermot Farrell, a 67 éves dublini érsek egy interjúban hangsúlyozta, hogy az Egyház „radikális változás előtt áll, mely új tetterőt és a szolgálat új formáit kívánja. Változás megy végbe az egész nyugati világban – mondta Farrell érsek a Catholic News Service-nek (CNS).

(rosdy)

a lelkiatya válaszol betegség boldogság Böjte Csaba bűn család Egyház események Európa Ferenc pápa fiatalok gyerek gyónás halál határontúl hit házasság ima Isten Istenkapcsolat Jézus kultúra lelkiatya Magyarország nagyvilág pap papok Pál Feri remény segítség szentek szentmise szentségek szenvedés szerelem szeretet társadalom Vatikán vers viccek válás zene élet életbölcsességek életút