Kezdőlap Hírek Eltörlik a melegházasságot Bermudában

Eltörlik a melegházasságot Bermudában

Eltörlik a melegházasságot Bermudában
Bermuda lesz a világon az első olyan ország, amely engedélyezte, majd eltörölte a melegházasságot – írja a The Guardian.

Szerdán John Rankin kormányzó aláírta a nagy visszhangot kiváltó törvényt, amely megszünteti az azonos neműek házasodási jogát. A melegházasságot 2017 decemberében hagytak jóvá, annak ellenére, hogy az erről szóló népszavazáson a résztvevők többsége ellenezte.

Walton Brown belügyminiszter szerint az új szabályozás egyensúlyt teremt azzal, hogy nem engedélyezi a melegházasságot egy konzervatív társadalomban, emellett biztosítja az egynemű párok jogainak védelmét. A homoszexuálisoknak megmarad az a lehetőségük, hogy bejegyzett élettársi kapcsolatban éljenek.

Az LMBT szervezetek tiltakoznak az eddig példa nélküli törvényhozatal ellen. A bejegyzett élettársi kapcsolatot másodrendű státusznak tartják, mellyel kapcsolatban Brown azt nyilatkozta, hogy heteroszexuális párok házasságával megegyező jogokkal fog járni.

Mivel Bermuda hivatalosan Nagy-Britannia „tengerentúli területe”, a jogi csoportok Boris Johnson brit külügyminisztert is megkeresték az ügyben. Próbálták elérni, hogy a politikus – a bevett gyakorlattól eltérve – lépjen fel a módosítás ellen. Erre végül nem került sor.

Fotó: Pixabay