Kezdőlap Hírek Beszorult a betörő a templom ablakába

Beszorult a betörő a templom ablakába

Beszorult a betörő egy csongrádi katolikus templom ablakába. A férfi betört egy ólomüveget és megvágta magát, kiszabadították, majd kórházba vitték. A betörő később visszament és bocsánatot kért a plébánostól, és megígérte, hogy kifizeti az okozott kárt. A betört, színes ólomüveg javítása akár százezer forint is lehet. A teljes cikket a Hír TV oldalán olvashatják el.

A pórul járt betörő a perselypénzt akarta elvinni a templomból. A sikertelen próbálkozás, és a kórházi ellátás után azonban már a bejárati ajtón tért vissza, hogy bocsánatot kérjen. „Bocsánatot kérek, nem úgy követtem el ezt a tettet, hogy szándékosan. Nem! Nem szeretném, hogy bárkinek bármilyen… Én szeretem a katolikus egyházat, bocsánatot kérek mindenkitől, akit megbántottam. A kárt megfizetem az utolsó fillérig, és bocsánatot kérek még egyszer mindenkitől.”

Az egészet végighallgató segédlelkész elfogadta a bocsánatkérést, azt mondta: nem haragszik, inkább sajnálja az ilyen embereket.

„A bűnbánatnak, meg a bűnbocsánatnak, annak nagy jelentősége van az egyházunkban, ugye. És meg kell tudni mindenkinek bocsájtani, főleg, hogyha kéri is a bocsánatot, meg bűnbánatot tart valaki, akkor annak meg kell tudni bocsátani” – mondta Kovács János.