Kezdőlap Hírek „Legyen a nélkülöző gyermekeknek is örömteli a karácsony!”

„Legyen a nélkülöző gyermekeknek is örömteli a karácsony!”

Cipősdoboz-akció 2017-ben

„Legyen a nélkülöző gyermekeknek is örömteli a karácsony!” Ezzel a jelmondattal elkezdődött a Pécsi Egyházmegyei Karitász jótékonysági cipősdoboz-akciója. A meglepetéseket rejtő dobozokat már várják a gyűjtőpontokon.

(Aki szeretne karácsony alkalmából megajándékozni gyerekeket a cipősdoboz-akció keretében, itt teheti meg.)

Már gyűlnek az angyalbatyuk, hogy az ünnepekkor egy baranyai gyermek se maradjon ajándék nélkül. Besenczi Zsolt, a Pécsi Egyházmegyei Karitász igazgatója az M1 műsorában elmondta, a cél, hogy a nélkülöző gyermekeknek is boldog legyen a karácsonya, és mosolyt csalhassanak egy-egy ilyen kis csomaggal az arcukra.

Rengeteg helyre küldték ki az információt az adományozási lehetőségről, például középiskolákba is, ahol rendkívül nagy örömmel vesznek részt a programban a diákok, és ajándékozzák meg a rászoruló gyermekeket. A csomagokra rá kell íri, hogy hány éveseknek szánják, ahogy azt az igazgató elmondta, idén egytől tizenhét éves korú gyerekeknek szeretnének ajándékot gyűjteni.

Az adományokat december 17-ig várják, több gyűjtőhelyen is el lehet helyezni ezeket a dobozokat, illetve amennyiben erre nincs lehetőség, a Karitász központjába szállítják azokat, és onnan tovább adják a rászorulóknak.

Forrás: hirado.hu