Kezdőlap Hírek Egy újabb pap, Douglas Guevara is Nicaragua elhagyására kényszerült

Egy újabb pap, Douglas Guevara is Nicaragua elhagyására kényszerült

Douglas Guevara

Douglas Guevara atya, a Leóni egyházmegye papja ezen a héten hagyta el a közép-amerikai országot az egyházellenes fellépések közepette.

Újabb nicaraguai papot kényszerítettek arra, hogy külföldre meneküljön Daniel Ortega elnök szandinista rezsimje miatt. A La Prensa című ellenzéki lap által idézett helyi egyházi források szerint Douglas Guevara atya, a Leóni egyházmegye Szeplőtelen Fogantatás egyházközségének plébánosa a héten hagyta el az országot, miután kevesebb mint egy évet szolgált ott, a rendőrség és a szandinisták támogatóinak zaklatásai miatt.

Ő a legújabb a papok, szerzetesek és szerzetesnő közül, akiket a nicaraguai rezsim letartóztatott, kiutasított vagy száműzetésre kényszerített. Rolando Alvarez matagalpai püspököt februárban 26 év börtönre ítéltek és megfosztották állampolgárságától hazaárulás és internetes bűnözés vádja miatt, miután 222 másik politikai fogoly kiutasítása során nem volt hajlandó felszállni a repülőgépre. Az Ortegát erőteljesen bíráló püspök jelenleg Managuában, a La Modelo biztonsági börtönben van fogva tartva.

Forrás: Vatican News