Kezdőlap A lelkiatya válaszol Elhagyott a szerelmem

Elhagyott a szerelmem

Tisztelt Lelkiatya! Egy fontos ember (a szerelmem) megszakította velem a kapcsolatot. Elhagyott. Hogyan tudnám ezt a fájdalmat valahogy enyhíteni?

Kedves Levélíró! Biztosan rettenetes napokat, heteket él át, tele fájdalommal, csalódással, keserűséggel. Egy ilyen seb lassan gyógyul. Ahhoz hasonló most a lelke, mint egy felperzselt erdő. Csak lassan fog kihajtani egy új erdő a hamvak helyén.
Mindig gondoljon arra, hogy Isten Önnel van, Önnel együtt hordozza ezt a keresztet, fájdalmat. Jézus is átélte, hogy a legközelebbi barátai (az apostolok) elhagyták, egy közülük el is árulta. Isten ismeri minden fájdalmunkat, és egy velünk a fájdalom óráiban is. Kapaszkodjon Ő belé! Próbálja megérezni az Ő jelenlétét a szenvedés, a sötétség óráiban is.
Gondoljon arra, is, hogy ha a párja elhagyta, akkor igazán nem szerette Önt. Ha igazán szerette volna, akkor nem hagyta volna el soha. Ezzel a mostani fájdalommal talán megmenekült egy rossz házasság még nagyobb fájdalmaitól, hiszen hatalmas fájdalom egy olyan emberrel együtt élni, aki nem igazán, nem egész szívével szeret.