Kezdőlap Hírek Elindítják az első katolikus kórházat Irakban

Elindítják az első katolikus kórházat Irakban

Irak: fiatal káld házaspár vezeti az első katolikus kórházat
Bashar Warda, Erbil káld érseke felkérésére Saveen Oghana orvos és Ban Isaqui fogorvos, egy fiatal káld katolikus házaspár kapott megbízatást arra, hogy elindítsa az egyetlen kórházat, amelyet a katolikus egyház működtet Irakban az ún. Iszlám Állam bukása után.

A két 28 éves fiatal jelenleg az ausztráliai Brisbane-ben végzik egészségügy menedzsment mesterszakon tanulmányaikat, amelyet új kinevezésük érdekében kezdtek meg. A házaspár a gyógyászati intézményről nyilatkozva a „Caldean View” iraki napilapnak elmondta, hogy Erbil Ankawa nevű keresztény városnegyedében működik majd, Irak északi részén és a Shlama, Shalom, béke nevet viseli majd.

„Warda érsek kérése az, hogy a keresztények jelen legyenek Irakban értékeikkel, különösen is az oktatás és az egészségügy terén” – mondta Saveen. Valódi kihívás ez a két fiatal számára, akik mindent félretettek, beleértve a karriert is, hogy igent tudjanak mondani erre a felkérésre. Mindketten dolgoztak már önkéntesként az erbili egyházmegyében a Ninive-fennsíkról érkezett menekültek között. Most rendelkezésre bocsátják szakmai felkészültségüket és energiájukat, hogy megvalósuljon az, ami minden iraki vágya: a béke.

Az erbili kórház magyar állami támogatást kapott.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Isten számít Rád!

Isten megadja a lehetőséget, hogy jót tegyünk, ezáltal mi is boldogabbak legyünk