Kezdőlap Hírek „Elsősorban ortodox keresztény vagyok, és csak másodsorban sportoló”

„Elsősorban ortodox keresztény vagyok, és csak másodsorban sportoló”

A fönti gondolat Novak Djokovictól származik, aki több alkalommal beszélt már arról, mennyire fontos a hit, a vallás a számára. Ami azonban ennél lényegesebb, a szerb nemcsak prédikál, hanem amikor tud, segít is az egyházának, a rászorulóknak – számol be a Eurosport.hu.

A világelső már többször támogatott anyagilag keresztény épületeket, most éppen egy nizzai ortodox kápolna megmentésére készül. A Francia Riviéra egyik legnépszerűbb városának történelmi városrészében található egy kis templom, mely már hosszú idő óta a helyi ortodox közösség imádságainak helyszínéül szolgál.

A hely korábbi tulajdonosa azonban két évvel ezelőtt meghalt, az örökösök pedig ki akarják lakoltatni a bérlőket, hogy eladhassák az épületet.

Djokovic, aki 12 mérföldnyire lakik Nizzától úgy döntött, nem hagyja sorsára a kápolnát, és pénzügyi segítséget nyújt a helyi ortodox közösségnek, akik így továbbra is használhatják a kápolnát. A szerb tavaly decemberben kisfiával el is látogatott a templomba egy gyertyagyújtás erejéig. (…)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Novak Djokovic (@djokernole) által megosztott bejegyzés,