Kezdőlap Hírek Felhívás a Nemzeti Összetartozás Napjára

Felhívás a Nemzeti Összetartozás Napjára

Összetartozunk, számon tartalak, felhívlak!

A 100. évforduló kapcsán szólítsuk meg élő szóval néhány barátunkat, ismerősünket, akitől jelenleg határ vagy határok választanak el! Telefonáljunk! A szeretet határtalan hangján hálózzuk be élő telefonvonalakkal, azaz személyes odafigyeléssel, megszólításokkal a Kárpát- medencét – ezzel is megerősítve megtartó, személyes kapcsolatainkat! Fejezzük így is ki összetartozásunkat!

Csatlakozz te is! Hívj meg és hívj fel másokat!

Június 4-e alkalmából te is hívd fel néhány határon túli, esetleg szórványban élő nemzettársadat! Beszélgessetek, és érzékeltesd velük, hogy a személyük fontos neked!
A 30 éve határokon átívelő személyes kapcsolatokat építő Háló mozgalom (Találkozás, Kapcsolat, Közösség) nevében immár harmadik éve erre buzdítunk mindenkit ezen a napon.

A trianoni döntés a magyarság egyik jelenleg is élő, fájó sebe. Sokan hárítással, haraggal vagy belenyugvással „kezelik” a kérdést. Mi más utat választottunk: a szeretet és építkezés hangját szeretnénk hallatni. Az ok egyszerű: a hárítás, a harag megbetegítenek, de ha teszünk valamit, ha figyelünk egymásra, és a szeretetre alapozva építkezünk, az gyógyít.
Két ember kapcsolata érték, erősíti mindkettőjüket. Amennyiben ezt az értéket megosztják másokkal is, az már az egész közösséget erősíti. Ezekkel a telefonhívásokkal most mindannyian a magyarság egységét építhetjük!
A módszer egyszerű, bárki megteheti, és csak egy kis odafigyelést igényel. A modern kor internetes eszközeit használva gyakorlatilag anyagi áldozatot sem követel. Tegyük ezen a napon azt, amit a hétköznapokban talán ritkábban – kizárólag az összetartozás érzéséért hívjuk fel egymást! Szerezzünk meglepetést, örömöt, gyógyítsunk sebeket!

Kívánjuk, hogy ennek a kezdeményezésnek a híre minél több magyar emberhez eljusson! Kérjük magánemberek, civil- és egyházi szervezetek csatlakozását, akár közösségi oldalunkon is! Örömmel fogadjuk a trianon@halo.hu emailcímre vagy a Facebook eseményre megküldött visszajelzéseket! Felhívásunk megtalálható a honlapunkon is (https://halo.hu/1155).

Csatlakozz hozzánk, segíts szeretet/telefonvonalakkal behálózni a Kárpát-medencét!

2020. június 4.

Háló vezetősége