Kezdőlap Hírek Ferenc pápa fogadta a Mönchengladbach-ot

Ferenc pápa fogadta a Mönchengladbach-ot

Ferenc pápa fogadta a német Borussia Mönchengladbach csapatát
A pápa a Vatikánban találkozott a Borussia Mönchengladbach focicsapat tagjaival. A fogadásról a Vatikáni Rádió számolt be.

A Szentatya kifejezte háláját azért a baráti kapcsolatért, amely a német klub és a vatikáni alkalmazottak sportszervezete között alakult ki. Az utóbbi években ugyanis számos találkozót tartottak Mönchengladbach-ban és Rómában.

„A csikóknak is nevezett (…) csapat kiemelkedik abból a szempontból, hogy mindig >>emberszabású<< volt és előtérbe helyezi a családokat” – hangsúlyozta a pápa rövid köszöntésében.

A Mönchengladbach játékosai legyenek a jó és a béke sportolói

„Jó látni, hogy családok töltik meg a stadionotokat és hogy a különböző sport programok és kezdeményezések hogyan zajlanak annak érdekében, hogy segítsék a fiatalokat, különösen is azokat, akik hátrányos helyzetűek. Arra hívlak benneteket, hogy folytassátok elkötelezettségeteket, mint a jó és a béke sportolói, akikre a világnak ma nagy szüksége van.”

A köszöntés végén Ferenc pápa az Úr oltalmába ajánlotta a focistákat, családjaikat és szeretteiket.

Ferenc pápát nem először keresték fel híres sportolók, a közelmúltban Kapás Boglárka és Jakabos Zsuzsanna is ellátogattak a Vatikánba.

Kép: Borussia.de