Kezdőlap A lelkiatya válaszol Fiatalok és a vallás

Fiatalok és a vallás

Tisztelt lelki atya! Ön szerint hogyan lehetne a mai fiatal generációt aktívabban bevonni az egyházi életbe? Például, hogy eljárnak templomba vagy hogy fontos legyen számukra a hitélet. Az életpéldánkkal tehetünk tanulságot Urunkról, fontos a mások által mutatott minta, ezt tudom. Mit ajánlana? Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Levélíró! A kérdése nagyon szerteágazó, órákat lehetne erről beszélni. A nyugati világ évszázadok óta lassan távolodik a hittől, ezt látjuk Magyarországon is.

A legfontosabb lenne a családokban megélni a hitet. Fontos volna, hogy minden keresztény családban legyen közös ima, bibliaolvasás, ének, legyenek ünnepek, legyen helye az Istennek.

Nagyon sokat segíthetnek a jó egyházi iskolák. Olyan iskolák ahol hiteles tudást adnak át nemcsak a modern nyelvekről és az informatikáról, hanem a történelemről, az emberségről is. Olyan iskolák, ahol a fiatal eljuthat az Istennel való találkozásig.

Fontos lenne az ifjúsági közösségek, nyári táborok, lelkigyakorlatok, zarándoklatok, találkozók szervezése, ahol sok fiatal találkozhat Istennel, átélheti a hit örömét.