Kezdőlap A lelkiatya válaszol Gúnyolnak a hitem miatt

Gúnyolnak a hitem miatt

Tisztelt lelkiatya! Második osztályos gimnazista vagyok, nem egyházi iskolába iskolában járok. Szinte az összes osztálytársam ateista, sokszor gúnyolódnak is a hitem miatt. Mit tegyek ilyenkor?

Kedves Levélíró! Nagyon sajnálom, hogy ilyen hangulat van az osztályban. Jézust és a kereszténységet 2000 év óta nagyon sokan gúnyolták, el akarták pusztítani, de nem sikerült nekik. Ők már régen mind eltűntek, a Római Birodalom, Napóleon, a náci vagy a kommunista ideológia stb. Krisztus országa pedig ma is létezik, gyümölcsöket hoz az egész Földön. A Föld lakosságának nagy része vallásos, nem ateista. A legnagyobb tudósok nagy része istenhívő, nem ateista. Ha te hívő vagy, mindig gondolj arra, hogy ehhez a bölcs, csendesebb többséghez tartozol. Olyan vagy, mint Einstein, Heisenberg, Pasteur, mint Széchenyi István, Rákóczy Ferenc, Ady Endre, Pilinszky János és még nagyon sokan. Ne szégyelld azt, hogy ebbe a társaságba tartozol. Mindig légy büszke a hitedre.
Az osztálytársakkal nem feltétlen kell vitatkozni. Akkor érdemes vitázni, ha van valaki, aki értő fülekkel meghallgat. Legyél jó, tiszta, becsületes, segítőkész, derűs. Ezzel fogsz rájuk leginkább hatni.
Én a katonaság idején nagyon sok gúnyt és megvetést átéltem. Nem sokat törődtem ezzel. Olvastam a Bibliát (volt, hogy körbeálltak és kinevettek), nyugodt voltam, mindenkinek segítettem. 3-4 hét alatt a gúnyolódás megszűnt. Elkezdtek megszeretni, szinte tisztelni.