Kezdőlap Hírek Harminchét és félmillió forint adományt kapott a kollégiumtűzben elhunyt férfi családja

Harminchét és félmillió forint adományt kapott a kollégiumtűzben elhunyt férfi családja

Harminchét és félmillió forint adomány érkezett a januári Ráday utcai kollégiumtűzben elhunyt férfi családjának támogatására – számol be a Magyar Hírlap. A Magyarországi Református Egyház (MRE) az összegyűlt pénzt átutalta a férfi özvegyének.

Felidézték: január közepén három fiatal gyújtogatott Budapesten, a IX. kerületi Markusovszky téren, a Ráday Református Felsőoktatási Kollégium térre eső részén. A kollégium lángra kapott és szinte teljesen kiégett.

Az épület második emeletén az egyik vendégszobában tartózkodó 46 éves férfi életét vesztette a tűzben, mindenki más épségben hagyta el a kollégiumot.

Az áldozat családjának a református egyház még a temetés előtt 3 millió forint gyorssegélyt utalt át. Ezután az MRE gyűjtést hirdetett a férfi özvegyének és négy gyermekének támogatására – olvasható a közleményben.

A felhívásra reagálva az ország több száz médiuma, országos és helyi televíziók, rádiók, internetes portálok, valamint a református egyház minden médiuma és közösségi oldala adakozásra buzdított, több millió emberhez eljuttatva a hírt – írták.

Február 20-ig 37 555 320 forint érkezett az erre a célra elkülönített számlára. „Jó szándékú közösségek és emberek ezrei adakoztak, köztük különböző felekezetek, református gyülekezetek és református egyházi vezetők” – írták.

Jelezték: az épületben a becslések szerint milliárdos kár keletkezett, és 165 diák maradt otthon nélkül.

Fotó: parokia.hu