Kezdőlap A lelkiatya válaszol Hogyan szabadulhatok a pornófüggőségből?

Hogyan szabadulhatok a pornófüggőségből?

Tisztelt Lelkiatya! Tizenhét éves hívő középiskolai diák, pornó- és önkielégítés-függő vagyok. Már régóta keresem a függőség útvesztőjéből a kiutat, hiszen tudom, rossz amit teszek. Pár napig tudom magam tartóztatni, aztán újra jön a bűnbeesés, az a szégyen és lelkiismeret-furdalás, amit ilyenkor érez az ember. Tudom, hogy nem egészséges, amit csinálok. Folyton csalódást okozok Istennek. Egyszerűen nem tudok szabadulni az ördög üstjéből. Sokat imádkozom, de szeretnék tanácsot kérni: Mit tehetnék még?

Kedves Levélíró! Nagy dolog, hogy ennyire őszintén szembe tud nézni a nehézségével, néven tudja nevezni, őszintén szabadulni akar tőle. Örülök, hogy idáig eljutott, ez egy nagyon fontos első lépés.
Próbálja a pornográfiára használt eszközöket szűrőkkel ellátni, távolabb tenni az életterétől. Jó szűrők találhatók itt: https://www.loveismore.de/index.php?id=113; www.k9webprotection.com .
Próbáljon tabukat felállítani: pl. ezt soha nem teszem meg, ezt az eszközt soha nem használom ilyenre.
Imádkozzon, járjon misére, töltse meg az életét Istennel, bibliaolvasással, könyvekkel, szegények, betegek segítésével.
Ne keseredjen el! Bízzon abban, hogy Isten nem elítélni akar minket, hanem felemelni, megtisztítani. Bízzon abban, hogy ki fog jönni ebből a függőségből!