Kezdőlap Hírek Hugh Jackman: Keresztény vagyok, és minden szerepemet Istennek ajánlom

Hugh Jackman: Keresztény vagyok, és minden szerepemet Istennek ajánlom

Már biztos, hogy Hugh Jackman fogja alakítani Szent Pált a bibliai személyiségről készülő filmben. A világhírű színész nyíltan beszélt keresztény hitéről.

A Parade magazinnak adott interjújában a Golden Globe-díjas Jackman elmondta, hogy korábban különböző templomok szertartásain vett részt, és hogy megfordult a fejében, hogy akár lelkész is válhatna belőle.

„Keresztény vagyok. Mindig is eljártam evangéliumi gyülekezetekbe. Körülbelül 13 évesen volt egy olyan érzésem, hogy egyszer még én is a szószéken fogok állni, mint azok a lelkészek, akiket láttam” – vallotta be.  A népszerű színész hozzátette, hogy amikor szerepel, béke tölti el, és minden alakítását Istennek ajánlja.

“Talán furcsán hangzik, de a Tűzszekerekben az atléta Eric Liddell kijelenti: ‘Amikor futok, érzem, hogy (Isten) kedvét leli bennem’. Én ugyanezt érzem, mikor szereplésnél minden jól alakul, főleg a színpadon. Úgy gondolom, mindannyian keresünk egy érzést, vagy valakit, aki egyesíthetne minket. Minden este, mielőtt színpadra lépnék, megállok, és felajánlom a munkámat Istennek, mármint olyan értelemben, hogy legyek képes alávetni magamat Neki.”

A világhírű színész egy olyan film forgatására készül, melyben Szent Pál apostolt fogja alakítani, bemutatva a pogányok apostolának megtérését, missziós munkáját és börtönben töltött éveit.

Forrás: 777