Kezdőlap Hírek Imára a teremtett világért!

Imára a teremtett világért!

2015-ben Ferenc pápa szeptember 1-ét jelölte meg a Teremtett világ védelmének világnapjának. Az imanapot 1989-ben Dimitriosz ortodox pátriarcha találta ki.

Ökumenikus imanap a teremtett világ védelméért

Az Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa emlékeztetett rá, hogy szeptember elseje a teremtett világ védelmének világnapja. Az ökumenikus ima arra buzdít, hogy egyre tudatosabban elkötelezzük magunkat közös otthonunk védelmére, kezdve azzal, hogy fenntarthatóbb személyes és családi életstílust alakítunk ki. A szeptember elsejétől október 4-ig, Assisi Szent Ferenc ünnepéig tartó időszak kedvező arra, hogy dicsőítsük Istent minden teremtményéért és felelősséget vállaljunk a Föld kiáltásával szemben.

Az utóbbi időben az Egyházon belül is egyre hangsúlyosabb kérdéssé válik a klímaváltozás.

A pápa a hívek imáját kérte közelgő afrikai útja alkalmából

Ferenc pápa üdvözölte az Olaszországból és a világ számos részéről érkezett híveket.  Slava Jisusu Khristu! – anyanyelvükön köszöntötte az ukrán zarándokokat, akik különböző országokból érkeztek az ukrán görögkatolikus egyház püspökeinek szinódusa alkalmából, amelyre ezekben a napokban kerül sor Rómában.

A pápa ezután bejelentette, hogy szerdán, ha Isten is úgy akarja, afrikai apostoli látogatásra indul, hogy meglátogassa Mozambik, Madagaszkár és Mauritius lakosságát. Arra kérte a híveket, hogy kísérjék el imáikkal, hogy ez a lelkipásztori látogatás meghozza a kívánt gyümölcsöket.

(Forrás: Vatikáni Rádió)