Kezdőlap Videók Isten a rácsok mögött

Isten a rácsok mögött

A Keresztény Élet Stúdió dokumentumfilmje
a Duna World-ön november 11-én 21.35-kor.

A büntetés-végrehajtás elsődleges feladata, hogy a veszélyes bűnözőket távol tartsa a társadalomtól. A fogvatartottak rehabilitációjának célja a pozitív belső változás elérése. Ez azonban a világ legtöbb országában megoldatlan. Semmi nem garantálja, hogy szabadulása után az elítélt nem ott folytatja, ahol abbahagyta. A visszaesők aránya Magyarországon több mint 50 százalék.

E probléma megoldását segítendő, négy évvel ezelőtt a magyar büntetés-végrehajtási intézetekben is elindult a börtöncursillo, melynek célja: a háromnapos lelkigyakorlat szerű tréning alatt az elítéltek szívébe „becsempészni” Istent, elmélyíteni bennük a keresztény értékeket, és segíteni azok életre váltásában. A cursillo a kurzus után is folyamatosan jelen van a résztvevők életében, összejövetelek, istentiszteletek, imádság által. A kezdeményezés néhány országban már figyelemre méltó eredményeket ért el. (Brazíliában például a börtöncursillón és az azt követő APAC rendszerben részt vevő elítélteknél 10-15 százalékra csökkent a visszaesés aránya.)

A Keresztény Élet Stúdió 50 perces filmje a rácsok mögötti lelki gondozás folyamatába nyújt betekintést. A dokumentumfilmet november 11-én 21.35-kor tűzi műsorára a Duna World televízió.

Készült a Médiatanács támogatásával a Magyar Média Mecenatúra Program keretében.