Kezdőlap Az év minden napjára Egy túlélő kisfiú tanúságtétele – „Isten valóban létezik!”

Egy túlélő kisfiú tanúságtétele – „Isten valóban létezik!”

Egy túlélő kisfiú tanúságtétele – „Isten valóban létezik!”
Ciro Marmolo tanúságtétele megdöbbentő: Tizenegy éves, az Ischia szigeti földrengés túlélője, két kisebb testvérével együtt augusztus 22-én mentették ki a romok alól. Amikor meglátta a fényt, az első gondolata Isten volt – írja a Katolikus.sk.

Az Istenbe vetett bizalom igazi tanúságtétele az is, hogy Ciro kérésére a romok alól először testvéreit, a hét hónapos Pasqualét, majd a nyolcéves Matiast mentették ki. Ciro volt az utolsó, aki az omláskor Matiassal együtt az ágy alá bújt, és azt követően, hogy rájuk dőlt a szoba, egy söprűnyelet talált, azzal verte a falat addig, amíg a tűzoltók be tudták azonosítani, honnan jön a hang. „Amikor megtudtam, hogy a legkisebb testvérem jól van, felbátorodtam, és azt mondtam magamnak: »Túl kell élnem«” – mesélte a kisfiú.

Cirót jelenleg a Lacco Amenó-i Anna Rizzoli Kórházban ápolják két testvérével és édesanyjával együtt, aki egy kislánnyal várandós, az ötödik hónapban van. „Megértettem, hogy azon az átkozott éjszakán beavatkozott Isten keze, hogy megmentsen minket. Megtanultam értékelni az életet” – idézte fel az édesanya.

Ciro egy tv riportban elmondta, hogy aggódik családja jövőjéért, hiszen mindent elveszítettek. A kis hős azt is hozzátette, hogy gyorsan meg akar gyógyulni, újra olyan gyerek akar lenni, mint a többiek. Szeretne játszani a kertjükben, eljárni a barátaival, strandra menni, és úgy futni, mintha nem lenne holnap.