Kezdőlap Hírek Istennek szenteli vasárnapjait a világbajnoki érmes gyorskorcsolyázó

Istennek szenteli vasárnapjait a világbajnoki érmes gyorskorcsolyázó

A 2022-es téli olimpia egyik éremesélyese lehet a rövidpályás gyorskorcsolyázó, Alyson Charles. A fiatal kanadai számára azonban a sport mellett nagyon fontos szerepet tölt be az életében a hit is. A teljes cikket a 777 oldalán olvashatják el.

Alyson Charles fiatal kora ellenére már világbajnoki bronzérmesnek mondhatja magát a kanadai rövidpályás gyorskorcsolya válogatottal. Ami azért is nagy szó, mert országában nagy hagyománya van a sportágnak. Ő az idei szófiai vb-n, mindössze 20 évesen érte el ezt a sikert. Tavaly egyébként a junior-válogatottal szintén a 3000 m-es távon világbajnok lett. Ráadásul első felnőtt szezonjában, a világkupán öt egyéni érmet szerzett, köztük Salt Lake Cityben 1000 méteren aranynak örülhetett.

Azonban ebben a cikkben elsősorban nem a sportsikereit szerettük volna kiemelni, ezek csupán azért fontosak a történetünk szempontjából, hogy lássuk, mit is csinál a mindennapokban Alyson. A vasárnapjairól a Le Journal de Québec, kanadai oldal számolt be. Az 5 éves kora óta korcsolyázó fiatal tehetség a hét utolsó napját Istennek szenteli. Ami önmagában talán nem hatna különlegességnek, hiszen a világ számos pontján teszik ezt emberek milliói. Viszont azzal ritkábban találkozunk, hogy egy profi sportoló Istennek és gyülekezetének szentelje a szabadnapját. Alyson számára viszont fontos, hogy a tanulmányai és a heti hat nap edzés mellett – ami néha napi két foglalkozást is jelent – hitének is tudjon élni. Vasárnap délelőttönként gyülekezetében, a gyermekek vasárnapi iskoláját vezeti, majd csatlakozik a felnőttekhez a kétórás Istentiszteletre. (…)

„Az én korosztályomban lehet, hogy ritka vagyok, aki a templomban tölti az idejét, vagy esetleg vagyunk pár tucatnyian. De ez rámutat számomra, hogy mindenkinek megvan a saját lelki élete. Van, akié nem olyan, mint az enyém, de az is rendben van. Minden ember más. Akár én vagyok az egyetlen vagy vannak, akik hasonlóan gondolkodnak, az nem fontos. Én szeretnék igaz emberként élni, nem csak a sportban, hanem azon kívül is. Meg szeretném mutatni, hogy milyen vagyok és, hogy honnan jöttem” – mondta Alyson.