Kezdőlap Hírek Keresztény celebek helyett valódi emberek

Keresztény celebek helyett valódi emberek

Keresztény celebek helyett valódi emberek
Elcsépeltnek tűnik, de igenis fontos tudomásul vennünk, hogy felgyorsult, rohanó világunk a személytelen egymás mellett létezés virágkora. Mechanikusan jövünk-megyünk egyik napból a másikba, és sokszor az igazi élet, az értékek, a valódi kapcsolatok, a maradandó elsikkad. Kezd kihalni mindennapjainkból az élet és saját értékeink továbbadásának kultúrája. Mégis vannak köztünk olyan valódi emberek, akik szembe mennek az élet ilyetén felhígulásával, életüket szilárd alapra helyezik, mely tartást ad számukra a mindennapok viharaiban. Olyanok ők mint bármelyikünk. Ugyanolyan nehézségekkel és kihívásokkal küzdenek ők is, mint mindenki más.


A Shoeshine.hu szeptemberben induló új portrésorozatában olyan hétköznapi valódi emberek szerepelnek, akik különböző társadalmi rétegekben élnek, különböző hivatásokban tevékenyek, azonban egy dolog összeköti őket, ez pedig nem más, mint hiteles keresztény identitásuk. Arra vállalkozik ez a portrésorozat, hogy úgy mutassa be ezeknek az embereknek a hétköznapjait, ahogyan azt ők megélik.

A munka, a hivatás, a családi nehézségek mind életünk részei. A Hétköznapi hősök című sorozat szereplőinek sajátos élettapasztalatát górcső alá véve azt mutatja be a Shoeshine.hu stábja, hogy a keresztény alapokon nyugvó Európában és a Szent István-i Magyarországon, a történelmi gyökereinkhez való visszatérés és a keresztény értékek hétköznapi problémákra adott válaszai ma is kézzelfogható megoldást tudnak nyújtani az egyén mindennapi küzdelmeihez. Sőt, akár egész életéhez.

A Shoeshine.hu szándéka tiszta és egyszerű. Filmjeiben olyan emberek életét mutatja be, akik egyszerűen élnek itt köztünk, alkotnak, szolgálnak és küzdenek. Ez a valóság. Vagy épp ez is lehetne mindannyiunk valósága.

Bízunk benne, hogy a filmekben megjelenő karakterek élete egészséges és pozitív mintát adhat mindenkinek Európa valódi, személyesen keresztény értékeiről. Arról a valóságról, amiben mi is élhetnénk, úgy, hogy abban örömünk telik és kiteljesedünk a mások felé tett szolgáltat által. Szükség van ilyen sorozatokra. Szeretettel várjuk.