Kezdőlap A lelkiatya válaszol Keresztség nélkül köthetünk egyházi házasságot?

Keresztség nélkül köthetünk egyházi házasságot?

Mégsem kell külön fizetni az egyházi esküvőkért Szlovákiában

Tisztelt Lelkiatya! A párom és én szeretnénk összeházasodni. Mindenképp szeretnénk egyházi esküvőt. Sajnos én nem vagyok megkeresztelve, párom katolikus. Bár nem vagyok megkeresztelve, mégis katolikus hitben élek. Mit kell tennem, hogy katolikus templomban tudjunk összeházasodni?

Kedves Levélíró! Nagyon örülök, hogy dönteni akarnak egymás mellett, és az életre szóló szeretetszövetségükre, a házasságukra Isten áldását is szeretnék kérni.

Ha még van több idő az esküvőig, akkor lehetséges, hogy Ön addig megkeresztelkedjen. Ehhez az szükséges, hogy eljárjon egy keresztségi felkészítésre (vagy egy katekumen csoportba, vagy akár külön egy atyához). Nagyon jó volna, ha a vőlegényével együtt járnának, így mindkettőjük hite mélyülne, erősödne. Ha az idő rövid, a felkészítés egy része történhet majd a keresztelő (és az esküvő) után is.

Amennyiben nincs már elég idő a keresztségre, akkor kérhetnek egy különleges engedélyt, amelynek alapján keresztség nélkül is megtartható az egyházi esküvő.

Sok boldogságot, őszinte, sírig tartó szeretetet-szerelmet, sok áldást kívánok Önöknek!


a lelkiatya válaszol betegség boldogság Böjte Csaba bűn család Egyház események Európa Ferenc pápa fiatalok gyerek gyónás halál határontúl hit házasság ima Isten Istenkapcsolat Jézus kultúra lelkiatya Magyarország nagyvilág pap papok Pál Feri remény segítség szentek szentmise szentségek szenvedés szerelem szeretet társadalom Vatikán vers viccek válás zene élet életbölcsességek életút