Kezdőlap Hírek Kétezer kancsin keresztény rekedt a dzsungelben

Kétezer kancsin keresztény rekedt a dzsungelben

Kétezer kancsin keresztény rekedt a dzsungelben
A kép illusztráció.
Mianmar északi részén a keresztény kacsin etnikum mintegy kétezer tagja rekedt egy dzsungelben, ahová a hadsereg és a kacsin gerillák közötti összecsapások elől menekültek – számol be a washingtonpost.com.

A harcok elől menekülő civilek közül többeknek, köztük várandós nőknek, időseknek és sebesülteknek sürgős orvosi segítségre lenne szükségük. A dzsungelben egész nap esik az eső, az embereknek nincs elegendő élelmük, nincsenek gyógyszereik – közölte Mung Dan, a közösség egyik baptista vezetője.

Legutóbb április elején újultak ki a harcok Kacsin szövetségi állam Tanai régiójában – mely többek között aranybányászati szempontból is komoly jelentőséggel bír –, miután a hadsereg légicsapásokat hajtott végre válaszul arra, hogy a Kacsin Függetlenségi Hadsereg nevű lázadócsoport azzal fenyegetőzött, hogy visszafoglalja korábban ellenőrzött területeit.

Egy nem kormányzati szervezet nyílt levélben kérvényezte, hogy  emberei kihozhassák a dzsungelben rekedt embereket, erre azonban a hatóságoktól nem kaptak engedélyt.