Kezdőlap Hírek Ki szedje be az egyházi adót?

Ki szedje be az egyházi adót?

A németországi INSA közvéleménykutató intézet ezer katolikus megkérdezése alapján azt állapította meg, hogy a katolikusok 67 százaléka a jelenlegi egyházi adó beszedési modellt eltörölné.

A német alkotmány szerint az állam szedi be az egyházak tagjaitól jövedelemarányos egyházi hozzájárulást, és azt az érintett egyháznak átutalja. Az állam az egyházaktól a beszedés fejében 3 százalékot kap. Ha valaki kilép egyházából, akkor csak kisebb összegű kulturális hozzájárulást fizet.

A kilépések és a Covid-járvány ellenére a Katolikus Egyház 2021-ben valamivel több egyházi hozzájárulást kapott, mint előző évben.

Gregor Maria Hanke eichstätti püspök úgy nyilatkozott, hogy az egyház más módját is bevezetheti a hozzájárulásnak, de azt elő kell készíteni.

(rosdy)

a lelkiatya válaszol betegség boldogság Böjte Csaba bűn család Egyház események Európa Ferenc pápa fiatalok gyerek gyónás halál határontúl hit házasság ima Isten Istenkapcsolat Jézus kultúra lelkiatya Magyarország nagyvilág pap papok Pál Feri remény segítség szentek szentmise szentségek szenvedés szerelem szeretet társadalom Vatikán vers viccek válás zene élet életbölcsességek életút