A Haladás U-19-eskapusa, Kiss Ágoston nagylelkű felajánlásával példát mutat mindenkinek.

Kozma Imre atya április 30-án tette közzé felhívását a Srí Lankai terrortámadás áldozatai családjainak megsegítéséért. Kiss Ágoston, aki a Regnum Marianum közösség tagja, egy havi fizetését ajánlotta fel a családok támogatására.

„ Katolikus, profi sportolóként a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül szeretném labdarúgói egyhavi javadalmamat felajánlani a nehéz helyzetben levő családok megsegítésére.”

„Hosszú idény van mögöttem, végre családommal otthon lehettem a húsvéti szertartásokon. Húsvétvasárnap láttam az interneten, hogy Srí Lankán ugyanilyen ünnepre készülő katolikus közösségeket, mint a mienk, a hite miatt gyilkos támadás ért. Biztosan vannak hozzám hasonló korú srácok is, akiknek családját tragédia, szomorúság érte. Katolikus, profi sportolóként a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül szeretném labdarúgói egyhavi javadalmamat felajánlani a nehéz helyzetben levő családok megsegítésére. Kérek mindenkit, katolikus sportolókat, jó szándékú embereket, segítsék felajánlásukkal a Srí Lanka-i katolikus közösséget. Ahogy sportban, a vallások között legyen békesség!”

Húsvét vasárnapján összesen kilenc robbantás történt az ázsiai szigetországban, amelyben 290-en életüket vesztették és 500-an megsebesültek. Az áldozatok között legalább 27 külföldi volt. A támadások célpontja a helyi katolikus közösség volt.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat