Kezdőlap Hírek Kitüntették Beer Miklóst az egyetemes emberi értékrend védelméért

Kitüntették Beer Miklóst az egyetemes emberi értékrend védelméért

A váci Püspöki Palota dísztermében, Szent Miklós napján Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök ünnepi keretek között vehette át a bécsi székhelyű EUROPEAN FATW A COUNCIL FOR HALAL TRANSACTIONS szervezet elismerését, amelyet az egyetemes emberi értékrend védelméért kapott – számol be a Váci Egyházmegye.

A rendezvényen a szervezet elnöke Dr. Abdel Rahman Mihalffy Sheik, beszélt a „HALAL” mint fogalom jelentéséről. A szó maga arra utal, ami megengedett, illetve törvényes a hagyományos iszlám jog (sharia) szerint, főleg az étkezés területén. A szervezet azonban bővített értelmezést ad és az értékek képviseletét az egyetemes emberi értékek védelmét vonja a fogalom alá. Fogalommagyarázatát követően a kitüntetett főpásztort méltatta: „Dr. Beer Miklós egész életében az Evangéliumot képviselte, aki a szükséget szenvedők felé mindig odafordult.” Példamutató életéért,  szociális missziójáért és az ember mint legnagyobb érték képviseletéért adták át részére az oklevelet.

Ezt követően a váci megyéspüspök megköszönte az elismerést, amelyet „megerősítő bátorításnak” vesz, fogalmazott és reményét fejezte ki az iránt, hogy a jövőben is megtartja a jó és az evangéliumi igazság képviseletét. Majd a történelemben megélt nehézségeken és tragédiákon keresztül mutatott rá a vallásközi párbeszéd fontosságára.

Az ünnepi program Beer Miklós megyéspüspök névnapi köszöntésével folytatódott, majd a rendezvény közös imával, énekkel és szeretetvendégséggel ért véget.

Szöveg és kép: Bölönyi Gabriella