Kezdőlap Hírek Kitüntették Kanadában A hit kiárusítása c. magyar filmet

Kitüntették Kanadában A hit kiárusítása c. magyar filmet

Kitüntették Kanadában A hit kiárusítása c. magyar filmet
Az elmúlt hétvégén két nemzetközi fesztiválon mutatták be az amerikai templombezárásokról készült magyar dokumentumfilmet.

 Sajtóközlemény

Orlando/USA – Május 5-én és 6-án rendezték meg a kanadai Thamesville-ben a Keresztény Élet Nemzetközi Film Fesztivált, amelynek keretében a résztvevők május 6-án, vasárnap délután tekinthették meg a dokumentumfilmet. A film elnyerte a Kiváló alkotás díját.

Ezzel egy időben a világ legnagyobb keresztény film fesztiválján, a Nemzetközi Keresztény Film és Zenei Fesztiválon május 2-5. között a floridai Orlandóban A hit kiárusítása c. alkotást beválogatták a Dokumentumfilm kategóriában a fesztiválon bemutatott filmek közé, az alkotóit (Somogyi Viktóriát és Jeff MacIntyre-t) pedig jelölték a Legjobb dokumentumfilmes rendező kategóriában. A filmet május 5-én, szombaton mutatták be a fesztivál közönségének. A 6. alkalommal megrendezett fesztiválra több mint 700 alkotást neveztek 50 különböző országból. Ez az egyetlen keresztény fesztivál, amely bemutatót tarthat a Cannes-i Film Fesztiválon. Idén 4825 résztvevője volt az orlandói rendezvénynek.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió