Kezdőlap A lelkiatya válaszol Köthetünk ökumenikus esküvőt katolikus templomban?

Köthetünk ökumenikus esküvőt katolikus templomban?

Gárdonyi Géza: Esküvő után

Tisztelt Lelkiatya! A párom református vallású, már volt egy házassága, melyet református szertartás szerint kötöttek meg, viszont a hölgy római katolikus vallású. (Katolikus szentmisén nem vettek részt.) Egy éven belül elváltak, gyermek nem született a házasságból. Római katolikus vallású vagyok és szeretnék ökumenikus esküvőt katolikus templomban. Ez lehetséges?

Kedves Levélíró! A párja első házassága katolikus szempontból nem volt teljes értékű, mert a katolikus menyasszonynak felmentést kellett volna kérnie a katolikus esküvői forma alól. Így a párja egyházi értelemben szabad állapotú, köthetnek egyházi házasságot.

Kívánok Önöknek sok szeretetet, nagylelkűséget, hűséget, örömet, Isten bőséges áldását. Ne csak önmagukra, hanem Őrá, az Ő kegyelmére is építsék a házasságukat! Legyen helye az otthonukban az imádságnak, a Biblia olvasásának, az ünnepnek: Istennek, aki minden szeretet forrása.

a lelkiatya válaszol betegség boldogság Böjte Csaba bűn család Egyház események Európa Ferenc pápa fiatalok gyerek gyónás halál határontúl hit házasság ima Isten Istenkapcsolat Jézus kultúra lelkiatya Magyarország nagyvilág pap papok Pál Feri remény segítség szentek szentmise szentségek szenvedés szerelem szeretet társadalom Vatikán vers viccek válás zene élet életbölcsességek életút