Kezdőlap Hírek Kulisszatitkok az előszállási LEGO LIGA csoportról

Kulisszatitkok az előszállási LEGO LIGA csoportról

Az előszállási ministránsok és szüleik tavaly januárban kezdtek bele egy tíz évre szóló programba, mellyel templomuk felszentelésének 250. évfordulójára készülnek, mely 2029-ben lesz esedékes.

Tekintve, hogy egy-egy templom fizikai felújítása ritkán hoz tartós lelki eredményt, azaz új megtérőket, ezért a fő cél saját közösségük megerősítése, a fiatalok hitben való megtartása, valamint egy sajátos külső misszió, melyet „Keresztény Kocka Klub”-nak neveztek el. Ennek keretében lego és duplo játékaikkal rendszeresen megjelennek zarándoklatokon és egyházi rendezvényeken, ahol a szentmisék után lehetőséget biztosítanak a részt vevő gyermekeknek, fiataloknak és családoknak a játékra. Amíg a gyermekek játszanak, a szülők beszélgetnek, mely módot ad új ismeretségek, barátságok kialakítására is. E missziós programok sok készületet igényelnek ezért különféle csoportok alakultak Előszálláson.

Az alap a LEGO LIGA, a szülők csoportja, mely első péntekenként tartja megbeszélést. A ministránsok számára a LEGO-PRO az összetartó erő. Ahogy a neve is mutatja, ekkor legóznak és próbálnak. Szülői tanácsra először van a ministráns próba és aztán a legózás. (Jó pap holtig tanul!) A mellékelt képek épp a legutóbbi LEGO-PRO alkalmából készültek. Harmadik csoportjuk a LEGO-INTRO, a hittanra beírt gyermekeknek szól, akik még nem járnak rendszeresen a templomba. Az óvodások számára pedig áprilistól indul a DUPLURKO, ahol a szentmisét duplózás követi. A LEGO LIGA csapata nem nyit saját internetes oldalakat, hanem szeretne mintegy „rászoruló” maradni a profi sajtóapostolokra, akik ezt a hivatást választották. Ezzel azt is jelzi, hogy tevékenysége nem virtuális valóság, nem számítógépes játék, nem mobilra telepített alkalmazás, hanem tényleges közösségi élmény akar maradni. Ahogy egy újságot is kézbe lehet venni, éppúgy a legohoz is kell a kéz és az elme. Céljuk nem tömegek elérése, hanem a keresztény családok, ezért érdeklődésre csupán postai címüket ajánlják: Római Katolikus Plébánia Előszállás – LEGO LIGA 2424 Előszállás Szöglet kert 3.