Kezdőlap Hírek Legyél a béke követe!

Legyél a béke követe!

Napelemes templom óvja a környezetet Békéscsabán
A kép illusztráció.

A Miskolci Versünnep – hagyományteremtő szándékkal – tavaly, az 52. Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódóan szerveződött. A világesemény szellemét követve idén is megrendezik a versmondó versenyt Legyél a béke követe! címmel. Pályázókat elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén megye területéről várnak, de bárkit szívesen látnak, ha útiköltségét tudja vállalni. Erdélyből és a Felvidékről versmondó csoportokat hívnak. A nevezéseket 2022. szeptember 23-ig fogadják. Az elődöntő szeptember 30-án lesz (értékelés: október 15.), a döntő és a gála október 29-én, a miskolci MAB székházban (Erzsébet tér 3.).

A kötelező vers Szent Pál Szeretethimnusza (1Kor 13).

Szabadon választott vers – a címben megadott témakörben – az egyetemes magyar irodalomból, maximum 3 perc terjedelemben.

Korcsoportok: 10–14, illetve 15–19 év.

A döntőbe jutottak szeretetoklevelet kapnak. Az értékelés szerinti legjobb 5-5 versenyző könyvjutalomban és más ajándékban, az 1–3. helyezett pedig mindkét korcsoportban pénzjutalomban is részesül. A döntőben a versenyzőket többek között Fábry Kornél atya köszönti.

A szervezők kérik a tanárokat, szülőket, buzdítsák diákjaikat, gyermekeiket, hogy vegyenek részt a versenyen, és segítsék őket a mű kiválasztásában, valamint a versenyre való felkészülésükben! Ezzel adhatjuk tovább azt az Istentől eredő értéket, amihez minden embernek joga van!

Nevezés és további információ: dr. Hortai Rita 56.rita@gmail.com, +36-30/249–5637

Jelentkezés az eltetolelek.hu oldalról is indítható.

a lelkiatya válaszol betegség boldogság Böjte Csaba bűn család Egyház események Európa Ferenc pápa fiatalok gyerek gyónás halál határontúl hit házasság ima Isten Istenkapcsolat Jézus kultúra lelkiatya Magyarország nagyvilág pap papok Pál Feri remény segítség szentek szentmise szentségek szenvedés szerelem szeretet társadalom Vatikán vers viccek válás zene élet életbölcsességek életút