Kezdőlap A lelkiatya válaszol Lehetséges új keresztszülőt választani a gyermekeimnek?

Lehetséges új keresztszülőt választani a gyermekeimnek?

Megkeresztelhetik az unokámat?

Tisztelt Lelkiatya! Sajnos gyermekeinek nem megfelelő keresztszülőt választottam (egy keresztszülője van a gyerekeknek). Gyermekeimet több éve nem látta, nem is érdeklődött felőle. Kérdésem az lenne, hogy lehet-e másik keresztszülőt hivatalosan beíratni a keresztlevélbe?

Kedves Édesanya! Nagyon jó látni, hogy fontos az Ön számára a gyermeke élete, szeretne a számára mindent megadni, szeretne neki egy jó keresztszülőt találni.

Keresztszülőt utólagosan beíratni az anyakönyvbe nem lehetséges. A keresztelés egyszeri, megismételhetetlen esemény, amely által a gyermeke egy egészen új kapcsolatba kerül a Mennyei Atyával, a Teremtőjével. A legnagyobb ajándék a gyermeke számára, ha ezt a kapcsolatot erősíti, segíti kibontakozni a gyermeke életében. Ez többet ér a legjobb keresztszülőnél. A gyermeke kezét egyszer majd el kell engednie, az ő élete küzdelmeit nem vívhatja meg helyette sem Ön, sem a keresztszülő. A legnagyobb ajándék a gyermeke számára az, ha elvezeti őt a szeretet Forrásához, az élő Istenhez, aki mindig mellette lesz, aki soha nem fogja őt elhagyni.

Kezdje el kiválasztani a gyermeke bérmaszülőjét! Kérje meg őt már most erre a jövőbeli tisztségre. Hívja meg őt gyakran magukhoz, ismertesse meg a gyermekével. Így gyakorlatilag már előre talált a gyermekének egy olyan felnőtt jóbarátot, aki kísérni, segíteni fogja őt nemcsak a bérmáláshoz vezető úton, hanem a gyermekkora, serdülőkora, éveiben, a felnőtté válása kihívásokkal teli folyamatában is.