Kezdőlap Hírek Letartóztatták a volt szentszéki diplomatát

Letartóztatták a volt szentszéki diplomatát

A vatikáni csendőrség letartóztatta a volt szentszéki diplomatát
Április 7-én, szombaton a Szentszék sajtóterme közleményt adott ki Carlo Alberto Capella prelátus ügyében, mely szerint letartóztatási parancsot adtak ki Carlo Alberto Capella prelátus ellen. A határozatot a vatikáni csendőrség hajtotta végre.

A CNA amerikai katolikus hírügynökség szerint Capella prelátust a Szentszék 2017 szeptemberében hívta vissza a washingtoni nunciatúráról, miután az amerikai külügyminisztérium augusztus 21-én tájékoztatta a Vatikánt a szentszéki diplomata feltételezett törvénysértéséről, amely a gyermekpornográfiai képek birtoklásához, terjesztéséhez és eladásához kötődik. Az amerikai külügyminisztérium kérte a Szentszéktől, hogy vonja meg Capella prelátus diplomáciai mentességét, amelyet a Szentszék elutasított. Az amerikai külügyminisztérium eljuttatta a vatikáni ügyészhez az üggyel kapcsolatos adatokat. A vatikáni nyomozás 2017 őszén kezdődött meg.

A gyanúsított a Szentszék washingtoni apostoli nunciatúrájának tanácsosa volt 2015 óta. 1993-ban szentelték pappá Milánóban. 2004-ben lépett be a szentszéki diplomáciai testületbe. Korábban Hong Kong-ban, majd a vatikáni államtitkárságon teljesített szolgálatot.

A teljes cikket a Vatikáni Rádión olvashatják el.