Kezdőlap A lelkiatya válaszol Megölni Beethovent?

Megölni Beethovent?

Tisztelt Lelkiatya! Hosszú kapcsolat után házasodtuk össze a férjemmel alig két éve. Tökéletes kapcsolat volt a miénk, soha nem volt köztünk még csak vita sem. Tudtuk, mind a ketten egy felé haladunk, mindkettőnknek nagy család volt az álma. Esküvőnk alatt is gyermeket kértünk a Jóistentől, hamar teljesült is a vágyunk. Sajnos nem volt könnyű terhesség, koraszülött picike fiunk született. Isten végig velünk volt, és most már gyönyörű egészséges egyéves nagy fiú. Viszont férjemben felmerült a kistestvér kérdése, de én ezek után nem merem vállalni a kockázatot, és ez folyamatos konfliktust szül. Tudom és érzem én is, hogy így olyan, mintha becsaptam volna. De nagyon félek, mi lesz, ha következőleg rosszabb lesz, mi lesz ha netán betegen születik, nehéz élete lesz, csak azért mert én/mi akartuk őt önzően, nem mérlegelve. Egyszerűen nem tudom mit tegyek. Folyamatosan útmutatásért imádkozom.

Kedves Levélíró! Egy orvosi egyetemen egy professzor megkérdezte a hallgatókat: „Képzeljék el ezt az esetet. Egy idősebb édesanya, akinek már öt gyermeke van, most újra terhesen jelentkezik önöknél. Az anya szifiliszben szenved, az apa alkoholista és mindkét fülére süket. Mit javasolnának a szülőknek?” Az orvostanhallgatók egytől egyik azt felelték, hogy javasolnák a terhességmegszakítást. Mire a professzor ezt mondta: „Uraim, önök éppen most ölték meg Beethovent!”

A gyermek Isten ajándéka. Makkegészséges szülőknek is születhet beteg gyermeke és betegesebb szülőknek is legtöbbször makkegészséges gyermeke születik. Valószínűségek alapján nem lehet egy ilyen fontos, életbevágó kérdésben dönteni. A beteg ember élete is végtelenül értékes. Az ember nem olyan, mint egy kis bogár, amelyet, ha megsebesült, esetleg eltaposnak, hogy ne szenvedjen. Az emberi élet szenvedések közt is végtelenül értékes.

Kedves Édesanya! Bátorítom arra, hogy mondjon igent az életre! Az esküvőjén igennel válaszolt erre a kérdésre: „Elfogadod-e a gyermekeket, akikkel Isten megajándékozza házasságotokat?” Váltsa tettekre ezt az igent most is, amikor ennek az igennek van ára.