Kezdőlap A lelkiatya válaszol Megszállt az ördög?

Megszállt az ördög?

Tisztelt Lelkiatya! A következő a problémám. Hangokat hallok, mintha kisértene az ördög, este látom is magam előtt. Sokat imádkozom, gyónok otthon, kérem Istent, hogy segítsen. A testem néha rángatózik, a kezem magától felemelkedik. Ha Bibliát olvasok, a szemem elhomályosodik. Evangélikus vagyok; katolikus pap segíthet rajtam?

Kedves Levélíró! Krisztus gyakran szabadított meg embereket a Gonosz befolyása alól, gyakran gyógyított meg megszállottakat. Bátran kiáltson hozzá, és kérje az ő szabadító erejét.
A Gonosz jelenlétének különböző fokozatai vannak az emberben. A megszállottság csak akkor következhet be, ha valaki szándékosan behívja életébe a Sátánt. Ilyenkor a Sátán fel tudja használni az illető testét, hogy általa beszéljen, vagy cselekedjen. Ez eléggé ritkán történik meg. A megszállottság egyik jele, hogy az illető személy semmilyen szent dolgot nem tud elviselni a közelében, nem tud templomba bemenni, keresztre ránézni stb. A Gonosz befolyásának azonban vannak enyhébb fokozatai, amikor a Gonosz Lélek megzavarja az illető ember gondolkodását, lelkét. A levele alapján lehetséges, hogy egy ilyen állapotban van.

Mindenképpen javaslom, hogy egy orvoshoz is menjen el. A test és a lélek nagyon mélyen összefüggenek. A testi gyógyulás sokszor a lelket is megkönnyíti.
Javaslom, hogy hívja el a helyi plébánost, kérje meg, hogy áldja meg a lakását, áldja meg magát is. Ha van erre magában nyitottság és hit, akár kérje meg az atyát, hogy fogadja be önt az Egyház teljes közösségébe, és részesítse a bűnbocsánat szentségében.
Sok erőt és áldást kívánok önnek!