Kezdőlap Hírek Megtagadta a szivárványos karszalag viselését a horvát sztárfocista

Megtagadta a szivárványos karszalag viselését a horvát sztárfocista

Megtagadta a szivárványos csillag viselését a horvát sztárfocista
Mély hite és a keresztény értékrenddel való ellentét miatt nem volt hajlandó reklámozni az LMBTQ mozgalmakat Josip Brekalo. A német Wolfsburg csapatának horvát bajnok és kupagyőztes labdarúgójától azt kérték, hogy egy szivárványos karszalaggal álljon ki a homoszexualitás elfogadása mellett, azonban ő ezt visszautasította. A teljes cikket a 777 oldalán olvashatják el.

Hatalmas botrányt kavart Németországban, hogy a Vfl Wolfsburg horvát klasszisa, Josip Brekalo megtagadta az LMBTQ-t reklámozó szivárványszínű karszalag viselését. A német csapat vezetősége úgy döntött, hogy egy reklám keretében kiáll a homoszexualitást és transzszexualitást hirdető mozgalmak mellett. Fel is kérték a klub egyik legnagyobb sztárját, a húszéves Josip Brekalót, hogy pózoljon a szivárványszínű karszalaggal, azonban nem várt választ kaptak:

„Mélyen hívő ember vagyok, aki nagyon vallásos családban nőtt fel. Elfogadom, ha valaki más értékeket képvisel, de nem hirdethetek, és nem viselhetek egy olyan szimbólumot, amely nem egyezik a keresztény világnézetemmel.”

Fotó: Total Croatia