Kezdőlap Hírek Mindenkit vár az első online Nagymarosi Ifjúsági Találkozó!

Mindenkit vár az első online Nagymarosi Ifjúsági Találkozó!

Május 23-án – ahogy évtizedek óta mindig – ismét benépesült volna a plébániakert a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra érkező fiatalokkal. A koronavírus-járvány miatt azonban a szervezőknek, ha nem is áthúzniuk, de átalakítaniuk kellett terveiket: így arra hívnak minden érdeklődőt, hogy csatlakozzanak, vegyenek részt az első online Nagymarosi Ifjúsági Találkozón.

A találkozó mottójául a kétségek és reménységek közt utat kereső emmauszi tanítványok szomjas kérését választották a szervezők: „Maradj velünk, Urunk!” (Lk 24,29)
A 10 órakor kezdődő főelőadást Fábry Kornél atya, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára tartja majd, a lelkinapot lezáró, a 12.30-kor kezdődő ünnepi szentmise főcelebránsa pedig Erdő Péter bíboros, prímás, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseke lesz.
A fakultációk között nem maradnak el az olyan klasszikus nagymarosi programok, mint Kerényi Lajos atya előadása vagy a Kérdezz-felelek, de Varga Kapisztrán ferences atya segítségével szeretnénk reflektálni hitünk fényében arra a rendkívüli helyzetre is, amit a járványveszély miatt mindannyian átélünk. Velünk lesznek egy körkapcsolás segítségével az egyházmegyék püspökei és fiataljai, és ugyanígy megszólalnak olyan magyarok, akik külföldi missziókban, más kontinenseken teljesítenek szolgálatot.
Közös imádkozásra is hívnak a szervezők a betegekért, az őket szolgáló ápolókért, orvosokért, az idősekért, és hogy tetteinkkel enyhítsük a szenvedést és segítsük a járvány megfékezését.

A találkozó programjába bárki bekapcsolódhat, az élő közvetítések elérhetőségét, valamint az interaktív részvétel egyéb lehetőségeit a szervezők a találkozó honlapján teszik közzé: http://nagymaros.katolikus.hu/online-kozvetites/

A találkozó programja

 • 00 Napindító
 • 30 Egyházmegyék bejelentkezése: körkapcsolás
 • 00 Főelőadás – Fábry Kornél atya, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára
 • 45 Szentségimádás – Gáspár István atya és a nagymarosi Laudate Zenekar
 • 15 Fakultációk:
  • Keresők – Kerényi Lajos atya
  • Kérdezz-felelek – Farkas László atya és Balázs András atya
  • Karantéma: Mihez kezdjünk mostani helyzetünkkel? – Varga Kapisztrán ferences atya
 • 00 Magyarok a nagyvilágban: körkapcsolás
 • 30 Szentmise – Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek

 A Nagymarosi Levél a találkozó honlapján áttekinthető, letölthető: http://nagymaros.katolikus.hu/level2020/

 Információ a sajtó munkatársainak

Aki az előadókkal vagy a szervezőkkel interjút szeretne készíteni, Kámán Veronikát keresse (+36 30/306-9961).

Gyerekmaros 

A vírus terjedésének megfékezésére való törekvés miatt idén tavasszal a Gyerekmaros találkozót hagyományos formájában nem tartják meg a szervezők.
A találkozó honlapjára a különböző korosztályok számára az idei Gyerekmarosos tematikához (Eucharisztia) illeszkedő anyagokat (pl.: színező, elmélkedést segítő videó) tesznek közzé a találkozó időpontjára (május 23.).
Jelenlegi és leendő önkénteseik számára az online csatornák segítségével szeretnének találkozási, ismerkedési, közösen végzett imádsághoz segítő lehetőséget biztosítani, ehhez kérik a honlapon található regisztráció elvégzését.
A Gyerekmaros honlapja: www.gyerekmaros.hu

Forrás: MKPK Sajtószolgálat
Fotó: Nagymaros.katolikus.hu